Monthly Archive: mai 2014

Bilder fra førstekommunion 31. mai 2014

Tilbud til familier, barn og unge

Førstekommunion lørdag 31. mai 2014
Gruppe 1: Messe kl 11, oppmøte kl 10.30 i menighetssalen
Gruppe 2: Messe kl 13, oppmøte kl 12.30 i menighetssalen

Katekese 1.-7. klasse:
Sommeravslutning for alle barn i 1.-7. klasse lørdag 14. juni kl 10.30-13.30!

Konfirmantundervisning
Generalprøve: Onsdag 4. juni – gr. 1 kl 17.00-18.30, gr. 2 kl 18.00- 19.30
Konfirmasjon for 9. klasse blir pinsedag 8. juni kl 11.00 for gr. 1, og 2. pinsedag 9. juni kl 11.00 for gr. 2.

Gutteklær gis bort
Pent brukte klær til gutt (4-7 år) gis bort til den som måtte ha bruk for dem. Ta kontakt med Laura på tlf 45121797.

Kateketer ønskes til neste skoleår!
Trosformidling er en viktig og givende oppgave. Alle barn i menigheten får tilbud om å delta på katekese. Vi trenger voksne / eldre ungdommer som kateketer. Om du har lyst å bidra som kateket, ta kontakt med Angelika for mere informasjon og uforpliktende samtale.

Sommerleirer 2014
Bli med på en fantastisk uke med sol, sommer og mye moro sammen med andre jevnaldrende. År etter år opplever vi hvordan gamle venner finner hverandre igjen, og vi ser nye ansikter finne sin plass i flokken og utfolde seg. Liturgien blir en naturlig del av det hele, der lek og vennskap og tro er levende deler i en ukes opplevelse. Vi oppfordrer alle foreldre å sende deres barn på leir, og vi ser fram til en uforglemmelig uke. Leir er levende kirke!

For påmelding, pris og annen informasjon, gå inn på www.nuk.no Det er mulig å be menigheten om økonomisk støtte.

21. juni – 28. juni Barneleir Oslo/Øst Mariaholm Barn mellom 8-11 år.
23. juni – 30. juni Vestlandsleir Fredtun, Karmøy Barn mellom 8-14 år.
28. juni – 5. juli Barneleir Sør Stella Maris, Mandal Barn mellom 8-11 år.
28. juni – 5. juli Juniorleir Mariaholm Juniorer mellom 12-14 år.
28. juni – 5. juli Barneleir Midt Triangelheimen Barn mellom 8-11 år.
5. juli – 12. juli Ungdomsleir Mariaholm Ungdom mellom 15-18 år.
14. juli – 18. juli Familieleir Elvheim i Skjolden Katolske familier

HILSEN:
Katekesekoordinator Angelika: angelika.wimmer@katolsk.no / telefon 23303200/13.
Barne- og ungdomsarbeider Audun: audun.drivenes@katolsk.no/ telefon404364

Valg til menighetsrådet i St Hallvard menighet

Valg til St. Hallvard menighetsråd gjennomføres i mai/ juni, med siste frist søndag 1. juni 2014. Valgurnene blir satt opp i St. Hallvard og Holmlia søndagene 25. mai og 1. juni og på Nesodden 1. juni, samt til kveldsmessene 24.5. og 31.5. Valgurnen blir også satt opp i Lunden kloster og hos Elisabethsøstrene på Nordstrand. Alle som er konfirmert og står i sognekartoteket har stemmerett.

Det skal velges nytt menighetsråd for en toårsperiode fra 1. juli 2014 til 30. juni 2016. Fra det nåværende menighetsrådet stiller Darko Wakounig, Arthur Haakonsen, Johan Amalathas og Ferdinand Männle til gjenvalg.

Det skal velges 7 medlemmer. Derfor skal det stemmes på inntil 7 personer på vedlagte stemmeseddel. De 7 kandidatene som får flest stemmer blir medlemmer i menighetsrådet, de to (3) neste blir varamedlemmer. Deretter vil sognepresten utnevne 2 medlemmer slik at rådet får bredest mulig sammensetning.

Legg den utfylte stemmeseddelen i en konvolutt. Legg konvolutten i en ny konvolutt som du skriver navnet ditt, fødselsdato og adressen din på slik at det kan kontrolleres at du er stemmeberettiget i menigheten.

Konvolutten med stemmeseddel legges i valgurnen på de angitte søndager, eller den kan legges i en ny konvolutt adressert til valgkomiteen i St. Hallvard kirke, Enerhauggt. 4, 0651 Oslo. Må være poststemplet senest 29. mai.

Vennlig hilsen valgkomitéen
Angelika Wimmer og Aasmund Vik

FØLGENDE KANDIDATER STILLER TIL VALG:

GOSIA BERNHARDSEN – 38 år, født i Polen, bor på Nesodden

ARTHUR HAAKONSEN – 27 år, født i Norge, bor på Holmen/ Smestad

PER JESPERSEN – 35 år, født i Norge, bor i bydel Søndre Nordstrand (Holmlia)

DARKO WAKOUNIG – 36 år, født i Østerrike, bor i bydel Østensjø

MARKOS TEKLEZGI – 40 år, født i Eritrea, bor på Skjetten

MARY MARGARET ANTHONYPILLAI – 58 år, født i Sri Lanka, bor i bydel Bjerke

FERDINAND MÄNNLE – 47 år, født i Tyskland, bor på Oppegård

JOHAN FOSSE – 62 år, født i Norge, bor på Nesodden

JOHAN AMALATHAS – 23 år, født i Norge, bor på Bjølsen

P. Carlo – menighetens nye sogneadministrator

p_carlo Hans fulle navn er P. Carlo Borromeo Le Hong Phuc – man bruker oftest bare p. Carlo.

Han ble født 26. juni 1971 i Nha Trang, Vietnam, og kom til Norge (Stavanger) som 11-åring. Han studerte ved Allen Hall presteseminar i London, og ble diakonviet av biskop Gerhard Schwenzer i St. Olav domkirke, Oslo, 22. august 1998. Presteviet av biskop Gerhard Schwenzer i St. Olav domkirke, Oslo, 14. august 1999.

Han var sogneadministrator for St. Olav menighet i Tønsberg (2000) 2001-2006, deretter rektor ved St. Eystein presteseminar i Oslo 2006-2014 (2012-2014 på studiepermisjon ved Angelicum i Roma).

Les mer om ham her.

Oppslagstavle søndag 18. mai

STORBYFORUM TIRSDAG 27. mai kl 19:00 OPPMØTE I GRØNLAND KIRKE – I MIDDELALDERENS FOTSPOR
Bli med på en guidet tur ut i ruinene fra middelalderen. Vi går fra Grønland kirke og passerer Nonneseter kloster, skomakerbodene, Olavsklostret, St. Hallvardskatedralen, Clemenskirken, kongsgården og ender opp i Mariakirken på Sørenga. Benytt sjansen før middelalderparken stenges for arbeidet med Follobanen.
Hør og ta del i Gamle Oslo sin historie.

MENIGHETSTUR TIL TALLINN I SEPTEMBER
Vårt aldri hvilende Arrangementsutvalg er i gang med å planlegge tur til Tallinn fra 5.-8. september 2014. Fyldigere presentasjon av reisen i Hallvardsvaka nr. 2 som kommer ut ca. 5. juni. Kontaktperson Frøydis Gustavsen

KATOLSK FORUM -ST. HALLVARD VÅREN 2014 3. juni kl 18:30 – Katolsk Forum: Viser «The Way» i menighetsalen.

Til deg som bruker tyggegummi!
Ikke putt den under stolen eller slipp den fra deg på gulvet. Når du ikke ønsker å tygge den lenger, skal den slippes i søppelbøtten! Tyggegummi er nesten umulig å få fjernet fra løperen i kirken og fra benkene.

Husk at barnevogner ikke kan tas med inn i kirken. De må plasseres under tak utenfor, eller tas inn i gangen utenfor menighetssalen. Der kan man følge messen over høyttaleranlegget. Vi ber om forståelse for dette påbudet som er iverksatt etter pålegg fra branntilsynet.

ØNSKER DU Å HA NOEN Å REISE SAMMEN MED TIL ROMA?
Vårt menighetsmedlem, Geir E. Moen reiser jevnlig til Roma. Han reiser ofte i skolens høst- og vinterferie, hvor han gjerne arrangerer hele eller deler av turen for små og store grupper. Hvis du har lyst til å reise på denne måten, ta kontakt med menighetskontoret, så setter vi deg i kontakt med Geir.

Ny prester i St Hallvard menighet til høsten

Biskop Bernt Eidsvig kunngjorde sent fredag kveld, 16/5, en hel del prestebytter for vårt bispedømme. For St Hallvard menighet er følgende mest interessant:

P. Carlo Borromeo Le Hong Phuc løses den 1. september 2014 fra stillingen som rektor ved St. Eystein presteseminar og utnevnes med virkning fra samme dag til sogneadministrator i St. Hallvard menighet i Oslo.

P. Waldemar Borek (ikke ennå ankommet bispedømmet) er med virkning fra 1. oktober 2014 utnevnt til kapellan i St. Hallvard menighet i Oslo.

To av våre prester skal flytte herfra:

P. Janusz Fura SS.CC. løses den 1. september 2014 fra stillingen som sogneadministrator i St. Hallvard menighet i Oslo og er fra samme dag utnevnt til sogneprest i St. Magnus menighet i Lillestrøm.

P. Krzysztof Ireneusz Wanat SS.CC. løses den 1. september 2014 fra stillingen som kapellan i St. Hallvard menighet i Oslo og utnevnes fra samme dag til kapellan i St. Johannes menighet i Oslo.

RELIGIONENES DAG PÅ GRØNLANDS TORG

Fredag 23. mai mellom kl 16:00 og 18:00 vil du finne representanter fra St. Hallvard menighet på stand på Grønlands torg!
I hvilken anledning? Jo, Religionenes dag! Ulike trosretninger er representert med stands og korte opptredener.

I etterkant av arrangementet på torget, går vi til to av forsamlingene som er representert. I år skal vi besøke kvekersamfunnet og St. Hallvard kirke!
Stikk innom torget, og bli med opp til Enerhaugen for å vise fram vår kirke.

Pater Sigurd Markussen forlater St. Hallvard menighet

P Sigurd skriver selv:

På grunn av den oppståtte situasjonen i Tromsø stift, at mgr. Torbjørn Olsen ønsker å forlate stiftet, er jeg blitt bedt av biskop Berislav Grgic i samarbeid med biskop Bernt Eidsvig, om å hjelpe til med administrasjonen av Tromsø stift fra og med 1. september.

Dette kom uventet på meg i påsken, da jeg nå så frem til å komme tilbake til St. Hallvard menighet. Når Kirken nå ønsker at jeg skal hjelpe til et annet sted, har jeg valgt å akseptere dette ønsket.

St. Hallvard menighet vil alltid forbli endel av meg og jeg håper jeg fra tid til annen får anledning til å besøke dere og opprettholde kontakten så langt det lar seg gjøre. Be for meg – som jeg ber for dere.

Med vennlig hilsen
p. Sigurd Markussen

Familiehelg 23. til 25. mai.

Familiehelg 23. til 25. mai. Meld deg på!

Kjære alle familier!
St. Hallvard arrangerer igjen familiehelg på Mariaholm for alle katolske familier. Vi møtes i naturskjønne omgivelser for å bli kjent, ha det gøy og for å få åndelig påfyll. Det blir program for hele familien sammen, og for barn og voksne for seg. Mer detaljert program foreligger senere.

Påmelding til audun.drivenes@katolsk.no – telefon 40436427.

Katekese i mai måned

Katekese 1. klasse:
Neste gang møtes 1. klassingene til en times katekese søndag 4. mai etter familiemessen. Vel møtt!

Katekese 2.-7. klasse:
Lørdag 10. mai fra kl 10. Katekesemessen starter kl 13 og er slutt kl 13.45. Velkommen!

Førstekommunionsbarn
Generalprøve for alle førstekommunionsbarn lørdag 10. mai (det er katekese den dagen uansett). Viktig at alle barn møter opp den dagen!
Husk å levere dåpslyset til førstekommunionsbarna – tydelig merket med barnets navn, gjerne den 10. mai.
Konfirmantundervisning 2013/2014

8. klasse: 14. eller 15. mai
9. klasse: 07.eller 08. mai OG 21. eller 22. maiVel møtt!

Katekesekoordinator Angelika: angelika.wimmer@katolsk.no / telefon 23303200/13.
Barne- og ungdomsarbeider Audun: audun.drivenes@katolsk.no/ telefon 404364
Konfirmantlærer: p. Oddvar oddvar.moi@katolsk.no / mobil: 95883336