Monthly Archive: oktober 2016

JULEMARKED HOS ST. JOSEPHSØSTRENE OG ÅPEN DAG PÅ STA. KATARINAHJEMMET

Like sikkert som høsten er over oss arrangeres Julemarked i Glads vei på Grefsen hos St. Josephsøstrene og Åpen dag i Gjørstadgate hos Dominikanerinnene på Sta. Katarinahjemmet. Vi anbefaler alle å benytte denne anledningen til å bli bedre kjent med og å støtte våre ordenssøstre.!

Klikk på bildene for at informasjonen skal komme tydeligere fram.

 

 

ST. HALLVARD MENIGHET I ROMA

16. oktober dro en gruppe fra menigheten på pilegrimsreise til Roma. Første møte med Den evige stad var messen i St. Carlo al Corso hvor nordmenn hvert år feire Hellig-Olavs omvendelse 16. oktober. Det øvrige programmet handlet mye om å gå i den første kirkens fotspor. Vi var innom basilikaene  St. Paul utenfor murene, Sta. Maria Maggiore og St. Peter. En del av gruppen fikk med seg paveaudiensen onsdag. Vi gikk høytidelig gjennom de hellige dører. Planen var også å få med seg St. Johannes. Slik ble det ikke. Hver kveld feiret vi messe sammen med den lokale menigheten i San Carlo ai Catinari. P. Rodrigo og menigheten tok hjertelig i mot oss, og lot til å leve godt med at evangeliet ble lest både på italiensk og norsk med ditto prekener.

Geir Moen var vår kjentmann i Roma og tok oss med til Abbazia Tre Fontane hvor Paulus satt fengslet og senere led martyrdøden. I nærheten finnes en stille plett hvor det er en Maria-grotte. Denne besøkte vi også. Rusletur via getthoen, over Tiber-øya og over til Trastevere ble det tid til. Rusletur ble det også over Forum Romanum. Vi besøkte Il Gesu og var innom huset hvor Ignatius Lloyola bodde og hadde sitt kapell. Senere besøkte vi huset hvor Lukas etter tradisjonen skal ha skrevet Apostlenes gjerninger.