Jubelår for den hellige Josef

Pave Frans lanserer “Hl. Josefs år” som enda et svar på pandemien

Jubelåret for den hellige Josef varer fra 08.12.2020 til 08.12.2021 og markerer 150-årsjubileet for at Jesu fosterfar ble utnevnt til skytshelgen for den universelle kirken. Det var pave Pius IX i 1870 som gav Josef denne tittelen i dekreten Quemadmodum Deus.

“Etter Maria, Guds mor, nevnes ingen helgen oftere av paver gjennom tidene enn Josef, hennes ektefelle,” skriver paven i et nytt apostolisk brev som ble publisert 8. desember 2020 for å innvie jubelåret. Brevet heter Patris corde, “med en fars hjerte”.

Bilde: Vatican News

Mens 8. desember ofte forbindes med festen for Jomfru Marias uplettede unnfangelsen, er det også datoen, da Pius IX i 1895 kåret den hellige Josef til skytshelgen for den universelle kirke.

Pave Frans sa at hans egen motivasjon om å skrive det apostoliske brevet om hl. Josef “økte i løpet av disse månedene med pandemien”.

Les mer her