RORATE – 4. søndag i advent

Himler, send dugg fra det høye,
la den Rettferdige komme som regn fra skyen,
og vår Frelser fødes av den åpne jord! (Jes 45,8)

Krybben er satt opp i kirken, det mangler selvsagt enda Jesusbarnet. Takk til alle hjelpere som har laget så fin en krybbe! Husk å melde dere på når dere vil komme innom for å se krybben.

Roratemessen i egentlig forstand er messen på 4. adventssøndag. Navnet kommer fra inngangsbønnen (Introitus). På latin: Rorate caeli desuper… Hvilken dyp lengsel blir uttrykket i disse eldgamle ordene av profeten Jesaja! Måtte vi alle kunne føle denne lengselen i disse dagene!

Tekstene denne søndag forteller bl.a. om kong David (1. lesning, 2 Sam 7,1-5.8b-11.16) og om erkeengel Gabriels forkynnelse for Maria (Lk 1,26-38). I sin søndagspreken forklarte p. Ragnar at det alltid er fristende å knytte Gud til en bestemt plass og en bestemt tid. Da blir Gud på et vis ‘kontrollerbart’ for oss. Men Gud er ikke kontrollerbart!

Les mer her