JULEN 2020 -en annerledes jul

I året 2020 var det kun 20 personer som kunne delta i en av julemesse.

For en annerledes julehøytid! Istedenfor stappfulle kirkebenker med flere hundre troende – tomhet – av og til skimtes det et menneske eller en liten familie under kirkens kuppel. Våre prester hadde gjort sitt for å muliggjøre kirkebesøk og messefeiring for alle som ønsket det.

Julekvelden åpnet kirken kl. 12.00 til besøk av julekrybben og mange andakter ved julekrybben. Fra kl. 18.00 ble det feiret ikke mindre enn syv messer fram til midnatt. Noen få timer senere på første juledag fortsatte julefeiringen med 10 festlige messer. Da var våre tre prester, p. Ragnar, p. Andreas og p. Piotr i full sving.

Og hvordan lød julebudskapet deres? Kom til krybben! Se på det lille barnet som strekker ut sine hender mot deg. Se hans foreldre, Maria og Josef, som passer på barnet med stor kjærlighet og omhu. Se hyrdene som står der i dyp forundring og ærefrykt.

Dette barnet er så stor en gave for oss, så stor at vi trenger hele vårt liv til å la det synke inn i våre tanker og hjerter. La oss åpne våre hjerter og sinn for å ta imot Guds gave, Gud kjærlighet og barmhjertighet. La oss si ‘ja!’ til det. Og la oss det vi har mottatt, dele generøst med andre.

Les mer og se flere bilder her