Guds kjærlighet i oss vil bære frukt! 

Hvordan har vi forvaltet den gaven vi fikk? Har vi brukt den til det gode? Eller har vi gravet den ned?

Hver dag blir vi servert bilder av krig, vold og terror i mediene. Vi ser mennesker som må kjempe for å overleve. Det samme gjelder for skaperverket. Vår hensynsløshet og gjerrighet skader menneskene og skaperverket.

Guds gave kan brukes til det onde. Vi kjenner mennesker som har erfart det på kroppen. Vi ser hvordan jorden sliter med forsøpling og utslipp.

Men vi skal jo dømmes. Er dette en trøst? Eller blir det heller en trussel? Uansett, som kristne har vi plikt til å kjempe for rettferdighet, fred og bevaring av skaperverket.

La oss håpe at vi ikke tenker, vel det går nok over. Det går nok bra. Dette ville være typisk norsk.

La oss håpe at ingen av oss graver ned sin talent. Vi bør ikke være redde for å gjøre noe galt. Vi lærer av våre feil. Ikke velg den minste motstands vei!

Husk at Guds kjærlighet i oss vil bære frukt. Særlig for vår omverden, for våre medmennesker, for skaperverket.

Den eritreiske gruppen sto for kirkekaffe denne søndagen. Her presenterer Almaz ‘husets tallerken’ med mange velsmakende delikatesser. I bakgrunnen er Leteyesus og Salam i sving med å forsyne folk med kaker og vafler.

Eritreere hadde en stor fest på lørdag, dagen før. Da ble Den Hellige Familie feiret og festdagsmaten ble servert også til menigheten dagen etter.