Kontaktklubbens sommeravslutning 2023

Gruppen samlet i Mariaholms kapell.

P. Andreas skulle egentlig vært vår turprest, men han måtte melde pass på kort varsel. Heldigvis – som på vår siste tur til Askim – hadde vi p. Hubert med på lasset. Han feiret messen, og det ble sang a capella på ulike språk. Det filippinske koret begynte med en sang på engelsk og det vietnamesiske koret sluttet med en Maria-salme. Innimellom ble det norsk. Festlig!

I sin preken nevnte p. Hubert at vi til daglig må adlyde mange lover: Ikke parker her, ikke ta med maten inn i huset, ikke røyk innendørs osv. Sant nok, sa han, vi trenger lover for å kunne leve godt sammen, danne et samfunn. Men lover må være bygget på kjærlighet, ellers duger de ikke.

Det er mange lover i Det gamle testamentet, fortalte p. Hubert. Faktisk er Det gamle testamentet verdens første skrevne samling av lover. Før det var det enevelde, herskere som bestemte hva som var rett eller galt. Gjennom Moses fikk Israel det som var begynnelsen av en stor samling av lover, plottet ned på pergament. Det ga Israel en særstilling blant folkene på denne tid. Og husk, minnet p. Hubert oss om, Moses’ ansikt lyste, da han kom ned fra fjellet etter at han hadde mottatt loven. Da hadde han vært sammen med Gud og var tydelig preget av dette møtet med Guds kjærlighet.

Og vi, sa p. Hubert, vi i dag har enda mer. Vi har loven i form av et menneske som samtidig er Gud: Jesus Kristus. Da kan vi være trygge på at denne loven er tuftet på kjærlighet. Gud skje lov og pris!

Det ble en kort omvisning i Mariaholms ulike bygg for dem som var interessert. Så var vi klare til å få oss en bedre lunsj i Årjäng. Bussen tok oss dit, men med noe uønsket opphold på svenske veier (se bildene). Vi spiste som sist på thai-restaurang Yindee og fikk nydelig mat inkludert dessert. Alle ble vi mette og glade! Etter en kort tur på Systembolaget i samme gate bar det videre til Töcksfors. Her ble det mulighet til å handle, og alle svermet fort ut til butikkene i det store kjøpesenteret.

Bussen ble lastet med mangt og meget fra handleturen, og deretter dro vi hjem, tilfredse og til dels ganske trøtte (se bildene). Vi gleder oss allerede til neste tur, antakelig i begynnelsen av oktober. De første muntlige påmeldingene ble allerede tatt imot.

Vi benytter anledningen til å takke den trofaste kjøkkengjengen fra Kontaktklubben som onsdag etter onsdag jobber hardt for å kunne servere oss en deilig lunsj etter messen i St. Hallvard! God sommer til dere alle med mye hvile og sol (ja, jeg husker nok at vi trenger regn, i skrivende stund har det regnet i to timer, så deilig!).

Tekst og bilder: HHM. Klikk på bildene for å se dem i full størrelse.