Kontaktklubb på Askim og Årjäng – fortsettelsen

Da var det bare å løpe tilbake til menigheten og få tak i et slikt redskap. Med p. Hubert og p. Ragnars hjelp kunne til slutt en trekantnøkkel trylles frem – og bagasjeluken på bussen lukket seg. Hurra! I mellomtiden hadde det også blitt kaldt inne i bussen. Det hjalp så vidt å be rosenkransen – for å holde varmen og humøret oppe. Med en hel times forsinkelse startet vi mot Askim.

Sognepresten i Askim, p. Piotr Pisarek, hadde i mellomtiden forberedt til messen. Og han hadde lagt istand et ekstra fint formiddagsmåltid til oss alle. Vi hadde dessverre ikke tid til denne, så synd!! Men tusen takk for din store gjestfrihet, p. Piotr!! Sikkert ville du også fortalt oss mye spennende om din menighet under oppholdet. Noe informasjon hadde vi allerede fått i bussen, les her.

P. Hubert ble ikke påvirket av all uro og hastverk grunnet vår forsinkelse tidligere. Han feiret sin første messe på norsk som hovedcelebrant, han ba, sang og hadde til og med en liten preken. Ingen av oss ville nok merket at han ikke var fortrolig med liturgien på norsk, om ikke han selv hadde fortalt det.

I sin preken siterte p. Hubert pave Johannes Paul II. Én setning i bibelen skulle ifølge denne paven være nok til undervisningen: “Da skal dere lære sannheten å kjenne, og sannheten skal gjøre dere fri” (Joh 8,32). P. Hubert påpekte at sannheten ikke alltid er hyggelig. “Er du for eksempel hos legen,” sa han, “så kan det være uhyggelig å høre sannheten om din helsetilstand. Men allikevel er det viktig å få vite sannheten, ellers kan du ikke leve som fritt menneske.”

Etter messen måtte vi reise fort videre til Årjäng siden vi hadde bestilt bord på restauranten Yindee. Og de hadde stengt hele lokalet for å kunne servere lunsj til oss 50 fra Norge.

Så passerte vi grensen. Vi fikk en veldig hyggelig velkomst på restauranten. Siden vertene ville gi oss en perfekt smaksopplevelse, ville de lage maten helt ferskt. Det tok litt tid, men en perfekt smaksopplevelse ble det! Alle som besøker Årjäng, prøv restaurant Yindee i Storgaten.

Bilde til venstre: Verten Johs (stående til venstre, med skjegg á la p. Ragnar) holder en hyggelig velkomsttale for oss.

Før desserten (frityrstekt banan med iskrem) ble servert, rakk de som ønsket å handle litt alkohol, en kort tur til Systembolaget, som lå kun en to-minutters spasertur unna.

Det var helt stille innen- og utenfor butikken. Uvant!

Deretter kjørte vi hjemover. En kort stopp på Töcksfors handlesenter måtte til, for ellers hadde koffertene og trillebagene i bussens bagasjerom forblitt tomme. Til tross for kort tid til å handle, kom vi hjem først
kl. 18, én time forsinket. Det var nok den timen vi hadde mistet om morgenen.

Neste tur er allerede planlagt: Det blir en tidlig sommertur, eventuelt til Mariaholm (om vi finner en mulighet å komme ned og opp fra hovedveien dit). Datoen: 14. juni. Sett av dagen allerede nå!