“St. Hallvard – den er min første kjærlighet i Norge” (p. Waldemar)

Kontaktklubben og staben på utflukt til St. Clara på Kongsvinger og Sverige

Se flere bilder her

Årets siste tur i Kontaktklubben gikk østover. P. Waldemar Bozek, sogneprest i St. Clara, hadde sagt seg villig til å ta imot oss fra St. Hallvard og feirer messe sammen med oss.

P. Waldemar er opprinnelig fra Polen og har tjenestegjort i St. Hallvard. Det var hans første oppdrag her i landet. Spør man etter de årene på Enerhaugen, sier han: “St. Hallvard, det var min første kjærlighet i Norge. Jeg kommer aldri til å glemme denne menigheten.” Så hyggelig å høre!

Vi fra Oslo følte oss veldig godt mottatt i Hedmarkens bjørneland nær grensen til Søta Bror. P. Myron var vår turprest på festdagen for den hellige apostelen Andreas, 30. november. Vi ba laudes på tur til Kongsvinger og vesper på veien hjem. Innimellom var det festmesse i St. Clara kirke. Den hl. Andreas var med oss – så å si hele dagen. Og vi tenkte på og ba for vår kapellan Andreas – selvfølgelig. Han kunne dessverre ikke reise med oss denne gang.

Men vi hadde jo p. Myron. Han ledet bønnene i bussen, hjalp med forberedelsene til messen og konselebrerte. Organisten Xavier var også med – det var jo da også tur for staben i St. Hallvard. Han spilte orgelet under messen og bidro til en skikkelig høytidsstemning.

Etterpå krysset vi grensen og spiste en fin lunsj på hotell Charlotte på Charlottenberg. Det var buffet og det fantes så å si alt som hjertet kunne begjære av god mat og drikke. For å presisere: Nei, ikke alkohol denne gang heller.

P. Waldemar kom også til Charlottenberg og det ble fine samtaler rundt lunsjbordene. Etter en handletur for dem som ønsket, bar det vestover og hjem til Oslo. Da hadde skumringen senket seg over Innlandet og mørket falt.

Takk for en fin tur til alle deltakere og takk p. Waldemar for gjestfriheten. Vi fra St. Hallvard ble invitert til å komme tilbake når vi måtte ønske det – og det skal vi sannelig gjøre!