Pave Frans om tilbaketrekning fra Afghanistan

“Afghanistan var okkupert i 20 år og deretter ble troppene tilbaketrukket. Jeg husker lignende historiske fakta, men jeg ble berørt av noe som forbundskansler Merkel, som er en av verdenspolitikkens store skikkelser, sa i Moskva 20. august i år. Hun sa følgende, og jeg håper oversettelsen er riktig:

Det er nødvendig å sette en stopper for den uansvarlige politikken om å gripe inn utenfra og bygge demokrati i andre land, uten å ta hensyn til folkenes tradisjoner.

Kortfattet og avgjørende. Jeg synes dette sier mye; og alle kan tolke det som de vil. Men der følte jeg en visdom i å høre denne kvinnen si dette.”

Les mer på: https://international.la-croix.com/ – intervju med Carlos Herrera, COPE
Bilde: Maria Laura Antonelli / AGF Foto/PHOTOSHOT/MAXPPP