Gratulerer med Hallvardsdagen 15. mai, kjære menighet!

For en storslagen fest – først høytidelig messe og så kulinariske og kulturelle høydepunkter fra ulike land

I år ble det en ekstra stor feiring av Hallvardsdagen – etter to år med mange innskrenkninger grunnet Corona. De to høymessene kl. 11 (norsk) og 13 (polsk) ble sammenslått og det ble arrangert fest for alle deretter.

P. Ragnar understreket i sin preken hva slags fortreffelig helgen menigheten – og byen Oslo – har. Hallvard står for mange tidløse idealer: Rettferdighet, omsorg, forsvar av de svake og marginaliserte – og ikke minst mot. Mot til å gi sitt eget liv.

Sognepresten la oss på hjerte at vi skal – så godt vi kan – strebe etter et hellig og fullverdig liv. Vi er skapt for det, da er det også mulig å få det til. Vi klarer det nok ikke hele veien. Men vi må kun gjøre én ting til riktig tid. Derfor er den hellige Hallvard et så viktig forbilde.

I messen var det mange frivillige som deltok. Ministrantenes antall var imponerende. Det ble lest lesninger og forbønner på mange ulike språk, og det var mange grupper som sang på sine morsmål. Eritreerne sang, slo på trommene og danset helt i slutten av messen. En slik fremføring hadde vi i de vanlige høymessene på norsk og polsk nok ikke opplevd før – og folk lot seg fange av denne spesielle atmosfæren.

Maten ble laget på eritreisk, filippinsk, norsk, polsk, tamilsk og vietnamesisk vis. Dessverre fikk undertegnende ikke bilder fra alle de fargerike bordene – det var alt fullt med folk før jeg rakk dit. Og jeg håper at ingen ble glemt av de ivrige hjelpere som lagde denne fantastiske maten.

I tillegg kom to festdagskaker av gigantiske dimensjoner. Sjekk bildene for å se hvordan det gikk med dem…

I menighetssalen ble det presentert et kulturelt fyrverkeri med dans, sang, foredrag om aktuelle prosjekter i menigheten (Laudato Si-gruppen) og mer. Et ukrainsk kor fremførte sanger på en måte som fikk publikumet til å bli veldig imponert.

Tusen takk til alle som stelte i stand denne festen – både i kirken og etterpå i hagen og menighetssalen! Må den hellige Hallvards gode eksempel motivere oss til et hellig liv og gi oss mot når vi trenger det.

Se flere bilder av festen her.