Alle kan bli helbredet ved Guds nåde

P. Henrys erfaringer med Jesu barmhjertighet – Festen for den hl. Faustyna Kowalska (1905-1938)

I dag var det mange samlet til messen kl. 11. P. Henry holdt en veldig personlig preken som tok utgangspunkt i Guds barmhjertighet og den hl. Faustyna Kowalskas visjon (se bilde fra kapellet i St. Hallvard nedenfor).

P. Henry hadde blitt bedt om å gi sykesalving til en alvorlig syk mann. Denne mannen hadde vært en drukkenbolt, voldelig og kranglet med naboene rundt omkring.

Nå lå han på dødsleie og p. Henry – etter å ha gitt mannen sykesalvingen – satte seg stille ned ved siden av senga. Han begynte å be rosenkransen. Mens han ba, døde mannen fredelig. Naboene ble glade fordi de nå kunne leve i fred. Og p. Henry tenkte ved seg selv: “Vi kan stole på Guds barmhjertighet. Alle kan bli frelst ved Guds nåde!”

Den hellige søster Faustyna har forstått at hennes oppgave var å forkynne den uuttømmelige barmhjertigheten av vår Gud. Hennes visjon av den oppstandne Jesus henger i dag i mange kirker verden over. Også hos oss. Pave Johannes Paul II helligkåret henne i året 2000 og kåret den andre søndagen etter påske til Barmhjertighetens Søndag.

Pave Frans minnet om Faustyna som barmhjertighetens apostel, da han åpnet året 2015 som Barmhjertighetens år.

Etter messen i dag ble det god mat og stemning under Kontaktklubben. Det var veldig mange som hadde funnet veien til menighetssalen. Vær obs på at det ikke blir vanlig Kontaktklubb neste onsdag. Vi reiser på tur til Fredrikstad og St. Birgitta kirke. Der blir det messe. Så krysser vi grensen og spiser en fin lunsj ved vannkanten i Strömstad sentrum. Deretter vender vi hjem, ikke uten å ha gitt en time til å handle noe godt i Strömstads butikker.

Turen er dessverre fullbooket. Men det blir nok flere anledninger til å bli med senere.