Ny film om pave Frans’ brev ‘Laudato Si’ – Et budskap for hele verden

På festdagen av den hellige Frans, 4. oktober, har det kommet en ny film om pave Frans’ viktige encyklika (som i filmen betegnes som et brev fra paven) Laudato Si som ligger fritt tilgjengelig på YouTube: https://theletterfilm.org/watch/

Bilde: et glimt fra filmen

Filmen er på engelsk. Alle dere som forstår språket, som måtte være interessert og som brenner for vårt miljø og klodens fremtid, er invitert til å ta en titt.

Paven mister ikke gløden til å oppfordre oss til å gjøre en innsats for vår planet. Han ber oss om å ikke bli motløse, fortvilte og lamslåtte.

I sitt budskap til verdens ungdommer formidler pave Frans følgende visdom:

«Hva får deg til å føle et behov for å reise deg og gå, for at du ikke ender opp med å stå stille? Mange mennesker – i kjølvannet av realiteter som pandemien, krigen, tvungen migrasjon, fattigdom, vold og klimakatastrofer – spør seg selv: Hvorfor skjer dette med meg? Hvorfor meg? Og hvorfor nå? Men det virkelige spørsmålet i livet er i stedet: FOR HVEM LEVER JEG?»

Pave Frans, Budskap til XXXVII Verdens Ungdomsdag 2022-2023