24.02.2023 – Ettårsmarkering i Trefoldighetskirken

I forbindelse med ettårsmarkeringen for Russlands angrep på Ukraina, inviterer Norges Kristne råd til fredsbønn i Trefoldighetskirken, Akersgata 60, Oslo, og samling på Eidsvolls plass. 

Fredsbønn i Trefoldighetskirken i Oslo, 24.2. kl. 15.00

Klokken 15.00 på fredag 24. februar blir det avholdt en økumenisk fredsbønn i Trefoldighetskirken i anledning ettårsdagen for Russlands invasjon av Ukraina. Etter fredsbønnen serverer Norske kvinners sanitetsforening i Oslo ukrainsk suppe. Deretter er det mulig å gå til Eidsvoll plass, der det skal være en solidaritetsmarkering og fakkeltog kl. 17.

Den store solidaritetsmarkeringen for Ukraina, 24.2. k. 17.00 på Eidsvolls plass

Det er Den ukrainske ambassaden i Norge, Den ukrainske forening i Norge og Norsk-ukrainsk venneforening som inviterer til en nasjonal tverrpolitisk markering for å vise samhold og styrke i vår støtte til Ukraina. Norges Kristne Råd støtter markeringen. Det vil arrangeres støttemarkeringer over hele verden og på rundt 65 steder i Norge – fra Kirkenes i nord til Kristiansand i sør – under hashtagen #UniteWithUkraine. Vi vil oppfordre menighetene lokalt til å støtte om om disse.

Gudstjenester søndag 26.2.

I gudstjenesten 26.2. oppfordrer Norges Kristne Råd til bønn for Ukraina. De foreslår at bønnen, som du finner under, brukes over hele landet. Det er den samme bønnen som bes under fredsbønnen i Trefoldighetskirken.