Reisebrev fra Assisi – dag 1

På pilgrimstur i de hellige Frans’ og Claras fotspor

En del av menigheten har reist sørover i går for å tilbringe en hel uke i Assisi. Turen dit var til dels slitsom, særlig for de to som mistet sitt fly og dermed bussen fra Fiumicino til Oasi Sacro Cuore i Assisi. Bildet viser gruppen foran deres residens rett ved Assisis Puorta Nuova.

Værmeldingen er ikke så bra, men i dag fikk vi kun et par dråper på hodet. Hele siste uke hadde det vært her mer enn 30 grader og ingen sky. For oss nordlendinger ville det være kanskje altfor fint vær, så vi er fornøyde.

Assisi ligger på en bratt bakke, ganske mange veier er derfor krevende: enten bratt opp eller ned. Siden gjennomsnittsalderen ikke er så veldig lav, må vi til dels ta det med ro.

I dag gikk vi først til San Damiano. Dette er stedet hvor Aasmund Vik, som er medarrangør, har bodd to somre for lenge siden. Han fortalte veldig livlig om sin tid hos Fransiskanerbrødrene som ennå holder til der. Se bilder fra San Damiano her.