Reisebrev fra Assisi – dag 5

Søndag tok vi en velfortjent pause i vårt program – etter en fin fest på huset dagen før. Det var en strålende morgen etter en regntung natt, med litt tåke som snart ble løst opp av solen. Vi brukte hviledagen også til å ta en pause med å skrive reisebrev. De siste brevene kommer derfor litt senere.

Etter frokost gikk vi alle opp til Santa Chiara basilikaen og feiret messen der. I denne kirken henger det originale korset som skal ha talt til Frans i San Damiano: “Frans, bygg opp igjen min kirke!” Frans tok det i første omgang ordrett og begynte å mure sammen den på denne tid ganske forfalne kirken. Han måtte lære etterhvert at Gud ønsket mye mer med dette oppdraget: Kirken skulle reformeres, fra å verdsette makt og innflytelse til å være fattig og ydmyk.

Dagen var til fri disposisjon og mange benyttet anledningen til å bli enda bedre kjent med Assisis mange kirker, gater, smug og ikke minst trappene. De siste finnes overalt – og de er bratte. Enten opp eller ned. Noen av oss havnet litt tilfeldig øverst på borgen Rocca Maggiore. Vi ble belønnet av å få en fantastisk utsikt ned til byen.

Se bilder fra den hyggelige feiringen lørdag kveld og noen bilder fra søndagen her.