Kontaktklubben på sydentur

Siste onsdag, 10. april ble det vårtur for Kontaktklubben. Om våren bør man reise mot syden, ikke sant?

Derfor spurte vi p. Piotr Pisarek i St. Mikael i Moss om han ville ta imot oss. P. Piotr er veldig gjestfri. Det fikk vi allerede erfare da vi besøkte ham 2023 i Askim. Selvsagt fikk vi lov til å komme og feire messen sammen med menigheten. Da vi nærmet oss stedet, stod det allerede Christian, en av menighetens ildsjeler, på vakt ved veien og geleidet bussen til en fin parkeringsplass rett i nærheten av St. Mikael. Enda flere ildsjeler var i sving på menighetens kjøkken og laget en formidabel kirkekaffe for oss fra St. Hallvard.

Mange av oss reisende har aldri før besøkt denne menigheten. Derfor ble vi ganske forbauset over kirkens beliggenhet og fasade. Etter messen fortalte p. Piotr at dette var et bygg som tjente som bankfilial i sentrum av Moss. Så kjøpte katolikkene bygget og gjorde det vellykket om til kirke.

For oss var det ganske spesielt å kunne feire messen sammen med menigheten. Vi har jo stort sett pleid å feire messe i en kirke underveis når vi drar på tur, men da var vi sammen som gruppe. Noen hjelpere fra menigheten var kanskje tilstede som vi kunne hilse på. Men her i Moss la de altså sin vanlige hverdagsmesse slik at det passet for oss Oslokatolikker. Så hyggelig! Og vår egen p. Andreas fikk være hovedselebrant mens p. Piotr konselebrerte. Og vår organist Xavier spilte orgel i St. Mikael.

Og attpåtil var vi samlet etterpå og fikk servert kirkekaffe. Det var en gruppe vietnamesiske damer som hadde stått på kjøkkenet fra tidlig morgen. De serverte nystekte vafler og deilige kaker. Selvsagt med en god kopp kaffe til. Alt dette og mye mer er dokumentert på bildene og tekst som dere kan se her.

Kjære p. Piotr, kjære St. Mikael menighet, dere er hjertelig velkommen hos oss en valgfri onsdag kl. 11. Da blir det messe med Kontaktklubb etterpå, hvor vi gjerne vil hilse dere velkommen til noe godt å spise og drikke. Bare si ifra når dere vil besøke oss (det er viktig fordi vi av og til er på tur – som dere vet).