Gratulerer med Hallvardsdagen, kjære menighet!

Høytidelig markering av Hallvardsdagen søndag 12. mai i menigheten

Ja, vi er litt for tidlig med å feire Hallvardsdagen som egentlig markeres 15. mai. I sin preken i dag forklarte p. Andreas hvorfor.

Maimåneden byr på en lang rekke med festdager, både statlige og kirkelige. De statlige merkedager begynner på 1. mai, fulgt av nasjonaldagen på 17. mai. I Kirken har vi nettopp feiret Kristi Himmelfartsdag, og førstkommende søndag blir det pinsehøytid. I menigheten er mai tiden for førstekommunion og ferming. Og på toppen av alt dette feirer St. Hallvard menighet sin skytshelgen, den hl. Hallvard.

P. Andreas forklarte også hvorfor det er så viktig å feire – også når det blir kanskje ganske mange fester etter hvert: Vi feirer at den Hellige Ånd virker i vår meninghet. Og vi feirer at den unge Hallvard gjorde denne modige gjerningen.

Hva betyr det for oss? Jo, vi må åpne oss for den Hellige Ånds virke – i oss. Da vil også vi kunne gjøre de viktige og gode gjerningene.

I dagens evangelium ber Jesus om at vi blir ett, ett fellesskap i glede og sannhet. Jesus er med oss i dag, i morgen og til tidenes ende. La oss derfor feire sammen, og la oss be sammen. Amen.

Se dagens bilder her