Kirken, kvinner og klerikalismen

Spiritus Domini – pavens nye dokument om kvinner og deres tjeneste i kirken


en viktig brikke i pave Frans’ langtidsprosjekt for å avskaffe klerikalismen

Foto: Reuters/Max Rossi (sakset fra katolsk.no)

Pave Frans’ nye ‘motu-proprio’ tillater kvinner å bli offisielt betrodd med tjenestene lektor og akolytt (kommunionsutdeler). Dermed bidrar det til å iverksette reformene som Annen Vatikankonsilet (1962-65) har besluttet. Til og med NRK har kort omtalt ‘Spiritus Domini’ i Dagsrevyen, men mange kommentatorer rundt om i verden har ikke oppfattet viktigheten av det lille dokumentet. De fleste mener at her formaliseres noe som allerede er viden praksis i kirken. Andre synes det er noe som er altfor lite og kommer altfor sent for å være et viktig steg hen til kvinnenes ordinasjon i Den katolske kirken.

Les mer her