Pave Frans om skuffelser

Skuffelser er som nødlandinger

Mange som engasjerer seg for andre, for vår planet, i politikken og samfunnet, må ofte tåle skuffelser. Det er viktig å kunne omgås dem uten å miste motet og drivkraften. Det gjelder også nå i Skaperverkets tid (Season of creation). Vår pave har kloke ord og råd å gi:

Skuffelser. Jeg hadde flere. Jeg hadde flere skuffelser i livet, og det er bra fordi skuffelser er som nødlandinger. De er som nødlandinger i livet. Og poenget er å reise seg. Det finnes en sang fra fjellfolk som sier mye til meg: “På fjelltur er det ikke viktig å ikke falle, men å reise seg etter fallet”.

Og du, når du er konfrontert med en skuffelse, har to alternativer: Enten blir du i din skuffelse og sier at dette ikke kommer til å fungere – som teksten i en tango uttrykker det: “Dale que va, que todo es igual, que allá en el horno nos vamos a Finderar” [Tekst på argentinsk slang, av en tangosang fra 1930-årene: “Gi opp, det er det samme, der i helvete skal vi gjenforenes”] – eller du reiser deg og starter på ny. Og jeg tror at i møte med krigen, i møte med et nederlag, selv i møte med din egen skuffelse, din egen elendighet eller din egen synd, må du reise deg og ikke bli liggende.

Les mer på: https://international.la-croix.com/ – intervju med Carlos Herrera, COPE
Bilde: Nødlanding på Hudson river for 10 år siden, spiegel.de