Reisebrev fra Assisi – dag 2

Etter en litt urolig natt med ganske mye lyn og torden våkner vi til en ny dag i Assisi. Det henger ennå noen skyer rundt omkring, men det forstyrrer ikke oss. I dag skal vi besøke den svære basilikaen San Francesco med Frans’ grav nederst i krypten.

Først blir det frokost med croissant og tørre kjeks. Vi supplerer selv med litt frukt, vitaminer må vi ha!

Så rusler vi over til San Francesco. Første vei går ned til Frans grav. Det er rørende å sitte foran den eldgamle steinkisten med Frans’ levninger. Det går en jevn strøm av pilegrimer rundt alteret med kisten ganske høyt oppe. Fransiskanere passer godt på ham og det kommer jevnlige oppfordringer om å tie stille. Silenzio!

Etterpå er vi med på å feire messe i den nedre kirken. For et vidunderlig sted! Fantastiske fresker hvor enn øye rekker. Giotto, Cimabue og Martini, de helt store av datidens kunstnere var i sving her. Og det synes!

Messen er på italiensk, men vi feirer evangelisten Matteus i dag – som selvsagt også dere i Norge. Det kommer et kor fra Kolumbia – nokså forsinket – med små og større gutter. De fremfører sine sanger og det er fint å lytte.

Etterpå er det sightseeing i det store komplekset med to kirker, krypt og et veldig kloster: Sacro Convento, fransiskanernes moderkloster. Et lite museum og en fin butikk med bøker og religiøse artikler finnes også. Vi går rundt, se og kjøper litt.

Etter så mye andakt, kunst og severdigheter er vi sultne. Igjen må vi opp en bratt bakke, og det med tom mave.

Vi blir belønnet av en fantastisk plass høyt oppe på en terrasse med utrolig flott utsikt over en god del av Umbria. Og maten smaker, kan dere tro. Det gjør ikke noe at det begynner å regne, vi har sett mye, er mette og modne for en siesta. Mange hilsener fra oss i Assisi!

Vil du se flere bilder, klikk her