Kontaktklubben på kulturtur til Bohuslän

I går var det igjen duket for en handletur hos Söta Bror. Kombinert med et kulturelt og kulinarisk innslag på UNESCOs verdensarvs-området på Tanum.

Den temmelig lange turen sørover ble til dels brukt til å be rosenkrans, det var mulighet til en liten power-napp eller til en hyggelig prat med naboen i en velfylt buss.

Helleristningene i Tanum ligger sør for Strömstad. De er et fantastisk eksempel og et vitnesbyrd på europeisk kunst fra bronsealderen (ca. 1500-500 år før Kristus). De skildrer også livet på denne tid. På Vitlycke-feltet finnes en svær steintavle på mer enn 20 meters lengde med mer enn 300 enkeltfigurer. De viser mennesker i dans, på jakt, i skip og i andre hverdagslige situasjoner.

Før vi ruslet over til denne steinhellen, var vi innom museet og især museumscaféen. De hadde ekstra åpnet for oss den dagen, men var av uvisse grunner bare innrettet på 38 personer. Vi var 50! Men den flinke betjeningen, som var helt alene på jobb, tryllet frem så mye god mat at alle ble mette.

Vi fikk en velsmakende fisk, bakt i ovnen, som på svensk ble kalt ‘bakad kummel’. Den ble servert med ‘skirat smör, kokt potatis, pepparrot och sallad. Samt måltidsdryck & kaffe & kaka’. Ikke verst! Pepperroten skapte litt forvirring blant deltakerne som trodde det var revet ost. De merket fort at de hadde tatt feil og ga velvillig til andre som ikke mer hadde fått noe.

Så var det tur blant steinhellene i verdensarv-skogen. Fint at vi fikk røre litt på oss etter det gode måltidet! Noen fant til og med kantareller. Deretter gjorde vi vendereis og tok E6 nordover til Strömstad. Denne gang fikk vi mer enn nok tid til handleturen. Fornøyde og trøtte kom vi hjem til St. Hallvard i god tid før kveldsmessen begynte. Takk for en fin tur!

Se flere bilder her.