Vi må våge å motta Guds kjærlighet – og dele med andre!

Gå og forkynn verden over til hver og en som er skapt. Tanker fra p. Ragnars preken på Kristi Himmelfartsdag.

Kristi himmelfart – det er overgangen fra en tistand til en annen. Det er overgangen fra en Jesus som er tilgjengelig for få, til en Jesus som er tilgjengelig for alle.

Det er også overgangen fra Jesus som sprer budskapet om vår barmhjertige Gud, til at det blir andre som må føre Jesu tjeneste videre. Jesus gir klar beskjed til disiplene: Forkynn budskapet videre!

Misjon og evangelisering kan være utfordrende ord. De vekker motstand. De har i dag en negativ bismak.

Det som gjør det enda vanskeligere er at ytterst få føler seg verdige til denne form for tjeneste. Som en av mine venner en gang sa: ‘Det jeg liker best er at den katolske kirke ikke driver med aktiv misjonering’.

Det er nok sant, men gjengir ikke hele bildet. Vi katolikker driver med evangeliseringen på en helt annen måte. Vår form for misjonering handler ikke om høylytte ord, en perfekt fassade, kloke uttalelser om noe du har lest. La meg sitere Frans av Assisi – og jeg har gjort det mange ganger før: ‘Forkynn, om nødvendig med ord.’

Hva er kjennetegnet til troverdige vitner? Vi må våge å motta Guds kjærlighet – og dele med andre!

Det er misjonering. Ord vil alltid komme for kort. Jesus oppfordrer oss: Gå og forkynn verden over til hver og en som er skapt.