Reisebrev fra Assisi – dag 3

Utflukt til La Verna, fjellet der Frans av Assisi mottok stigmata

I dag tok vi bussen ganske tidlig fra Assisi og 150 km nordover til stedet La Verna, høyt oppe under toppen til fjellet Monte Penna. Da befant vi oss nesten på 1200 moh. Turen tok snaue to timer, da var det bare å ta bena fatt for å komme oss til kirken og for å være med i messen kl. 11.

Vinden blåste heftig da vi ankom platået foran kirken. Der ble det et møte med en annen stor norsk gruppe fra hele landet som skulle gå dagsetapper til Assisi. Vi fikk vite at de var lutheranere. En av dem var Eivind Skeie. Av ham finnes tekster i vår katolske sangbok “Lov Herren”. Det viste seg at Eivind var nabo til vår Inger-Marie Brønlund på Kolbotn. Verden er liten!

Så hadde vi en messe med hele tre fransiskanerpatre. Den ene hadde en nesten like fin skjegg som vår egen sogneprest p. Ragnar. Se selv ved å klikke på linken nederst.

Før og også etter lunsj hadde vi anledning til å gå ned i kløftene og hulene hvor Frans og hans medbrødre holdt til. Nå er det sensommer i Italia og temperaturene er fortsatt ganske behagelig – også så høyt oppe – men hva dette måtte bli om vinteren for de som holdt til her, tør jeg ikke forestille meg.

Lunsjen var rikelig og god. Vi fikk mye energi for å utforske stedet enda mer. Her var det butikk med bøker, souvenirer og mye god honning, bakst og godteri. Fransiskanere driver gjestevirksomhet her oppe, i tillegg kommer alle gruppene som skal overvære prosesjonen fra kirken til Stigmata-kapellet. Sistnevnte stod også på vårt program.

Det var ca 20 fransiskanere som gikk først i prosesjonen, fulgt av oss andre. Plass i det lille Stigmata-kapellet ble det ikke for oss alle, dessverre. Men vi prøvde å henge med på bønn og sang så godt vi kunne. Ikke alle av oss er flytende på italiensk – mildt sagt.

Så begynte det å blåse enda mer og det kom også noen regndråper. Vi skynte oss tilbake til parkeringsplassen, men bussen var ikke der. Etter noen minutters ventetid dukket den heldigvis opp og vi fikk en velfortjent hvil på den lange veien tilbake til Assisi.

Inntrykkene fra dagen er sterke. Her finnes flere bilder. (Bildet av prosesjonen er tatt av Frode Eidem)